Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου AVAX Κωνσταντίνου Μιτζάλη στο Φόρουμ των Θερμοπυλών: Ο άξονας “Μπράλος – Άμφισσα” κόμβος ανάπτυξης για τη Φθιώτιδα
11 Μαρτίου 2024

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου AVAX Κωνσταντίνου Μιτζάλη στο Φόρουμ των Θερμοπυλών: Ο άξονας “Μπράλος – Άμφισσα” κόμβος ανάπτυξης για τη Φθιώτιδα

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου AVAX Κωνσταντίνου Μιτζάλη στο Φόρουμ των Θερμοπυλών.

Κύριε Υπουργέ

Κύριοι Βουλευτές

Kύριε Περιφερειάρχη

Κύριε Δήμαρχε

Σεβασμιότατε

Κυρίες και κύριοι

Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι ξανά στη φιλόξενη περιοχή σας με αφορμή ένα ακόμα μεγάλο έργο του Ομίλου μας, όπως είναι ο οδικός άξονας Μπράλος – Άμφισσα. Δραστηριοποιούμαστε εδώ σε σχεδόν μόνιμη βάση θα έλεγα για πάνω από 3 δεκαετίες. Σας αναφέρω ενδεικτικά προηγούμενα έργα που εκτελέσαμε όπως η σήραγγα του Καλλιδρόμου, η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής Γραμμής Τιθορέα Δομοκός, αλλά και το τμήμα Μπράλος – Αγία Παρασκευή του ΠΑΘΕ.

Μεγάλα και σύνθετα δημόσια έργα, η πραγματική αξία των οποίων αναδεικνύεται από το ισχυρό αποτύπωμα που αφήνουν στην κοινωνία και την οικονομία.

Ένα τέτοιο έργο είναι και το «Μπράλος – Άμφισσα». Ένα έργο που ξεκίνησε και θα ενισχύσει κατά την κατασκευή του την τοπική κοινωνία. Όταν δε ολοκληρωθεί,  θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το ρόλο της Φθιώτιδας ως κόμβου σύνδεσης της Δυτικής με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Για να έρθω στο θέμα της Ενότητάς μας, μιλάμε για ένα έργο που θα συνεισφέρει στην οικονομία της περιοχής, δίνοντας δουλειά σε ανθρώπους και επιχειρήσεις. Αυτή είναι η ουσιώδης προσφορά του κατασκευαστικό τομέα στην ανάπτυξη, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται για έργα στην Περιφέρεια. Διά των εργοληπτικών επιχειρήσεων διοχετεύεται στην τοπική αγορά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού ενός έργου.

Υπεργολάβοι, προμηθευτές υλικών, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά ακόμα και ιδιοκτήτες σπιτιών στα οποία διαμένει το προσωπικό παρέχουν τις υπηρεσίες τους για να ολοκληρωθεί ένα έργα. Για εμάς στην περιοχή είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε σχέσεις συνεργασίας ετών με ντόπιους ανθρώπους που γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν.

Ο όμιλος ΑΒΑΞ διαθέτει εμπειρία δεκαετιών σε περίπλοκα και εμβληματικά έργα κατασκευής και κάθε είδους υποδομής. Για αυτό και αισθανόμαστε ασφαλείς απέναντι σε κάθε πρόκληση. Έχουμε κατασκευάσει εκατοντάδες χιλιόμετρα δικτύου εθνικής οδού στον ΠΑΘΕ, την Εγνατία και την Ολυμπία Οδό, σήραγγες μεγάλου μήκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πολλές άλλες υποδομές.

Άλλωστε αυτή την περίοδο, εκτός από το Μπράλος Άμφισσα, ο όμιλος ΑΒΑΞ υλοποιεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας, την Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, που έρχεται σε συνέχεια της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά, που παραδόθηκε εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα κατασκευάζονται τα τρία καινοτόμα νοσοκομεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη, 22 χιλιόμετρα του νέου οδικού άξονα Πάτρας Πύργου, η νέα περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης, ο σταθμός παραγωγής ενέργειας στην περιοχή Ντέβα της Ρουμανία, τα έργα υποδομής στο Ελληνικό, όπως η υπογειοποίηση της Παραλιακής, καθώς και 100άδες χιλιόμετρα δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου χαμηλής, μέσης και υψηλής πίεσης. Ενώ πριν από λίγες μέρες οριστήκαμε προσωρινός ανάδοχος και στον οδικό άξονα Γιάννενα – Κακκαβιά.  Συνολικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων μας ξεπερνά τα 3 δις, και όλα τα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί εκτελούνται.

Βρισκόμαστε όπως βλέπετε σε μία περίοδο ιδιαίτερης ανάπτυξης για τον κλάδο μας, που έρχεται σε συνέχεια της ανάπτυξης που γνωρίζει η Ελληνική Οικονομία τα τελευταία 5 χρόνια. Αντιμετωπίζουμε διαφόρων ειδών δυσκολίες, όπως οι ανατιμήσεις, η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού, και το γεγονός ότι ερχόμαστε από μια περίοδο αδράνειας. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι ο κατασκευαστικός κλάδος θα ολοκληρώσει με επιτυχία τα έργα, όποιες και αν είναι οι δυσκολίες.

Καταλήγοντας, σας καλώ να κρατήστε την άποψή μου ότι αν κάποιος θέλει την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση ενός έργου, αυτός είναι ο ίδιος ο ανάδοχος. Αυτή είναι η νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία μας και μας έχει καθιερώσει στην Ελληνική και διεθνή αγορά για την αξιοπιστία μας.

Δεσμεύομαι ότι και σε αυτή τη συγκυρία θα ανταποκριθούμε στις συμβατικές μας υποχρεώσεις ώστε να ανταποκριθούμε από την πλευρά μας στο τεράστιο έργο που παρήγε και παράγει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με φορείς και συναρμόδια Υπουργεία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Φόρουμ των Θερμοπυλών και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε.

 

Αναζήτηση: