ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Χρήστος Ιωάννου είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΑΒΑΞ. Γεννήθηκε το 1972 στην Λευκωσία της Κύπρου. Το 1990 αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών, το 1994 έλαβε πτυχίο ΒΑ στα Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο Cornell και το 1998 μεταπτυχιακό MBA από το ΜΙΤ Sloan School of Management. Ο κος Ιωάννου είναι Πρόεδρος της Donkey Hotels (ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια πεντάστερων ξενοδοχείων με πάνω από 800 δωμάτια στην Ελλάδα) και μέλος του Chancellor’s Court of Benefactors στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο MIT Sloan Executive Board.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και εποπτεία μεγάλων τεχνικών έργων από το 1968. Γεννήθηκε στην Άρτα.

Η Κατερίνα Πιστιόλη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Το 1990 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και το 1996 πήρε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Dipl.Ing.) από το πολυτεχνείο του Μονάχου (TUM). Από το 1996 έως το 1998 εργάστηκε ως μηχανικός στην εταιρία PHILIPP HOLZMAN AG στο Βερολίνο. Από το 1998, επιστρέφοντας στη Ελλάδα, εργάστηκε σε πλήθος Έργων της ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕΕ, συμμετέχοντας και στο ΔΣ και καταλαμβάνοντας τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρίας από το Δεκέμβριο του 2016 έως και σήμερα. Ακόμη συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των AVAX AE και GREEN TOP Ενεργειακή ΑΕ.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και εποπτεία μεγάλων τεχνικών έργων. Ήταν κύριος μέτοχος της εταιρείας ΕΤΕΘ Α.Ε. από το 1978 όπου κατέχει τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και εποπτεία μεγάλων τεχνικών έργων. Ήταν βασικό στέλεχος της εταιρείας ΕΤΕΘ Α.Ε. όπου κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου και Τεχνικού Διευθυντή. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός (Δομοστατικός). Εργάζεται στον όμιλο Άβαξ από τον Σεπτέμβριο του 2009. Από τον Αύγουστο του 2014 διατελεί μέλος του ΔΣ της Θυγατρικής ΕΤΕΘ. Α.Ε. Είναι κάτοχος πτυχίου BEng in Civil Engineering από το Πανεπιστήμιο του East London και MSc in Structural Engineering από το Πανεπιστήμιο του Surrey.

Εχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος διεθνών ελεγκτικών εταιρειών, διαθέτει μακρά εμπειρία στην ελεγκτική και τις αναδιαρθρώσεις λειτουργικού και χρηματοοικονομικού χαρακτήρα.

Είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο και ιδιαίτερα στο Εταιρικό Δίκαιο.

Είναι οικονομολόγος πτυχιούχος του London School of Economics, Ορκωτός Ελεγκτής Αγγλίας & Ουαλίας (FCA), μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών‐Λογιστών Ελλάδας (ΣΟΕΛ), διαθέτοντας επίσης την διάκριση του Corporate Finance Qualification του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας. Ένας από τους ιδρυτές και τ. Πρόεδρος/CEO της Deloitte, Ελλάδος, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα το 1982. Μετά την αρχική ενασχόλησή του με το Ελεγκτικό Τμήμα, προχώρησε στην δημιουργία και ανάπτυξη του Συμβουλευτικού Τμήματος (Management Consulting) και του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας. Διετέλεσε ορκωτός ελεγκτής σε διάφορες εταιρείες & τράπεζες και υπεύθυνος σε συμβουλευτικά έργα εταιρικής διακυβέρνησης, οργάνωσης, βελτίωσης διαδικασιών & εσωτερικού ελέγχου και αναδιάρθρωσης εταιρειών. Ενήργησε επίσης σαν σύμβουλος σε πολυάριθμες εξαγορές & συγχωνεύσεις και ήταν υπεύθυνος για περισσότερα από 150 έργα αποτιμήσεων τραπεζών και άλλων εταιρειών. Από το 2016 είναι CEO στη συμβουλευτική του εταιρεία Fukuro Capital Advisors Ltd, με επικέντρωση στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμβουλεύοντας κυρίως επενδυτές του εξωτερικού. Διετέλεσε Πρόεδρος στην εισηγμένη ΑΕΕΑΠ Trastor, στον Alpha TV Κύπρου και τώρα Μέλος του Δ.Σ. της AVAX AE.

Είναι δικηγόρος, Ελληνίδα υπήκοος, με σπουδές στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1988. Κατά τα έτη1988‐1990 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Master από το Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου, Γερμανίας, με αντικείμενο ειδίκευσης το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό, Εταιρικό και Εργατικό Δίκαιο, ενώ η μεταπτυχιακή της διατριβή ήταν στο Εργατικό Δίκαιο και, συγκεκριμένα, συγκριτική μελέτη του δικαίου της απεργίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Από το 1990 είναι δικηγόρος Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο Αστικό, Εταιρικό, Εργατικό και Τραπεζικό Δίκαιο καθώς και το Δίκαιο της Ενέργειας καθώς επίσης, και στην επίλυση διαφορών που άπτονται πολύπλοκων νομικών ζητημάτων σχετικών με όλους τους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Από το έτος 2004 είναι εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Σαραντίτης Δικηγορική Εταιρεία» ενώ από το 1991 μέχρι το 2004 ήταν συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο «Σαραντίτης & Συνεργάτες». Επί σειρά ετών, είναι επικεφαλής του Τμήματος Δικαστικών Αντιδικιών (Dispute Resolution) της δικηγορικής εταιρείας και, ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1999, χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις ιδιωτών και μεγάλων ομίλων. Είναι επικεφαλής του Τμήματος Δικαίου της Ενέργειας της εν λόγω εταιρείας, ενεργώντας ως νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη έργων, ειδικότερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αναζήτηση: