ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Χρήστος Ιωάννου είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΑΒΑΞ. Γεννήθηκε το 1972 στην Λευκωσία της Κύπρου. Το 1990 αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών, το 1994 έλαβε πτυχίο ΒΑ στα Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο Cornell και το 1998 μεταπτυχιακό MBA από το ΜΙΤ Sloan School of Management. Ο κος Ιωάννου είναι Πρόεδρος της Donkey Hotels (ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια πεντάστερων ξενοδοχείων με πάνω από 800 δωμάτια στην Ελλάδα) και μέλος του Chancellor’s Court of Benefactors στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο MIT Sloan Executive Board.

Γεννήθηκα στην Άρτα όπου και τελείωσα το Γυμνάσιο. Αποφοίτησα Πολιτικός Μηχανικός από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το έτος 1968.

Την διετία 1968-1970 υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην ΜΟΜΑ και στην Διεύθυνση Έργων Μηχανικού (ΔΕΜ) και ασχολήθηκα με μελέτες και επιβλέψεις έργων κυρίως οδοποιίας και οικοδομικών.

Μετά την θητεία μου ασχολήθηκα σαν ελεύθερος επαγγελματίας με την κατασκευή ιδιωτικών και κυρίως δημοσίων έργων όλων των κατηγοριών και απέκτησα σαν φυσικό πρόσωπο το ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο Δ΄ Τάξης σε όλες τις κατηγορίες έργων Πολιτικού Μηχανικού, δηλαδή έργων οικοδομικών, οδοποιίας, υδραυλικών, λιμενικών και βιομηχανικών.

Το έτος 1986 μαζί με άλλους δύο συναδέλφους, Πολιτικούς Μηχανικούς και επί χρόνια συνεργάτες, ιδρύσαμε την Τεχνική Εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε., με την οποία εκτελέσαμε πληθώρα μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών έργων όλων των κατηγοριών (σχολεία, κολυμβητήρια, γήπεδα κλπ. μεγάλα έργα) και η ΑΒΑΞ Α.Ε απέκτησε και το δίπλωμα της ανώτατης βαθμίδας για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Το έτος 1994 η εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε επέτυχε την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) και συνέχισε την αλματώδη πορεία της με την εκτέλεση πολλών και μεγάλων έργων, δημοσίων και ιδιωτικών αλλά και με τη συμμετοχή στο πολύ μεγάλο αυτοχρηματοδοτούμενο έργο της Αττικής οδού, που το κόστος του ξεπέρασε το ένα δις Ευρώ.

Από την ίδρυση της ΑΒΑΞ Α.Ε., το 1986 και μέχρι το 1999 κατείχα τη θέση του εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 1999 η ΑΒΑΞ Α.Ε συμφώνησε με την επίσης μεγάλη τεχνική εταιρεία J&P ΕΛΛΑΣ Α.Ε. να συνενωθούν και από την συγχώνευση αυτή προέκυψε η εταιρεία J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε, η οποία συνέχισε μια πολύ σπουδαία πορεία με μεγάλα έργα, δημόσια και ιδιωτικά και συμμετέχει στα περισσότερα από τα σημαντικά αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και ενδεικτικά αναφέρω : την «Αττική οδό», την «Γέφυρα του Ρίο-Αντίρριο», τον οδικό άξονα «Κόρινθος-Πάτρα», τον οδικό άξονα «Μαλιακός κλειδί» τον οδικό άξονα «Κόρινθος-Τρίπολη- Καλαμάτα».

Επίσης η J & P-ΑΒΑΞ Α.Ε. ασχολήθηκε με πολλά μεγάλα δημόσια έργα όπως Αεροδρόμια, έργα Μετρό, έργα εγκατάστασης Φυσικού αερίου, μεγάλα ενεργειακά έργα, οικοδομικά έργα, ηλεκτρομηχανολογικά έργα, σιδηροδρομικά έργα, έργα Real Estate, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλά κράτη του εξωτερικού (Αραβικά Εμιράτα, Λιβύη, Κύπρος, Πολωνία, κλπ. Ευρωπαϊκά κράτη, Μάλτα, Ιορδανία κλπ.).

Για την J & P ΑΒΑΞ Α.Ε αναφέρω, ότι ο μέσος όρος του τζίρου της εταιρείας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπερβαίνει τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ (400.000.000,00 €) ετησίως.

Το 2020 η εταιρεία J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ μετονομάσθηκε σε ΑΒΑΞ Α.Ε.

Σημειώνω ότι είμαι ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους της εταιρείας.

Σε όλη αυτήν την πορεία της εταιρείας και μέχρι σήμερα διατηρώ την θέση του εκτελεστικού Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ. και του Εντεταλμένου Συμβούλου.

Εχω διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΤΕΗΤ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Η’ ΤΑΞΕΩΣ) σε τρεις συνεχόμενες θητείες (1997-2005).

Εχω διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΤΕΑΤ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΑΞΕΩΝ) σε μία θητεία (2010-2013).

Είμαι μέλος του Δ.Σ. στην Αττική Οδό και στις Αττικές Διαδρομές από την ίδρυσή τους το 1996 και το 1999 αντίστοιχα μέχρι σήμερα.

Είμαι Πρόεδρος της VOLTERRA Α.Ε., θυγατρικής εταιρείας της ΑΒΑΞ Α.Ε. από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και Πρόεδρος της IXION, επίσης θυγατρικής της ΑΒΑΞ Α.Ε.

Η Κατερίνα Πιστιόλη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Το 1990 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και το 1996 πήρε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Dipl.Ing.) από το πολυτεχνείο του Μονάχου (TUM). Από το 1996 έως το 1998 εργάστηκε ως μηχανικός στην εταιρία PHILIPP HOLZMAN AG στο Βερολίνο. Από το 1998, επιστρέφοντας στη Ελλάδα, εργάστηκε σε πλήθος Έργων της ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕΕ, συμμετέχοντας και στο ΔΣ και καταλαμβάνοντας τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρίας από το Δεκέμβριο του 2016 έως και σήμερα. Ακόμη συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των AVAX AE και GREEN TOP Ενεργειακή ΑΕ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ. Διαθέτει 50ετή εμπειρία στη διοίκηση τεχνικών εταιρειών όντας κύριος μέτοχος της ΕΤΕΘ Α.Ε. και εν συνέχεια και της ΑΒΑΞ Α.Ε., της οποίας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος από το 2001. Είναι μέλος του Δ.Σ. θυγατρικών και συνδεδεμένων επιχειρήσεων του Ομίλου ΑΒΑΞ.

Κατά τη σταδιοδρομία του έχει διευθύνει την εκτέλεση, από πλευράς των εταιρειών του Ομίλου ΑΒΑΞ ή σε Κοινοπραξία με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, σειράς εμβληματικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε πρωτεργάτης της επιτυχούς ανάληψης και ολοκλήρωσης από κοινοπραξία Ελληνικών Εταιρειών του έργου της Αττικής Οδού.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής και επαγγελματικής του διαδρομής, ο κ. Μιτζάλης έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΤΕ και του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ). Επίσης ήταν μέλος του πρώτου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών (ΙΟΚ), θέση στην οποία παρέμεινε για 6 χρόνια ως εκπρόσωπος όλων των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας. Σκοπός της δραστηριοποίησης αυτής υπήρξε η αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας. Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946.

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτ. Σχολής του ΑΠΘ (1969, ΑΜ ΤΕΕ 14.038). Κάτοχος από το έτος 1978 ατομικού εργοληπτικού πτυχίου Δ’ τάξεως (ΜΕΚ 2264).

Από το 1969 έως σήμερα, ανώτατο τεχνικό και διοικητικό στέλεχος της Τεχνικής εταιρείας ΕΤΕΘ (μέλος του Δ.Σ., Αντιπρόεδρος, Τεχν. Διευθυντής, Γενικός Διευθυντής)

Από το έτος 2002 έως σήμερα, Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέτοχος της Τεχνικής εταιρείας ΑΒΑΞ και του αντίστοιχου Ομίλου.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΒΑΞ 2019-2021.

Αντιπρόεδρος της ΑΒΑΞ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από το 2016 έως σήμερα.

Διευθύνων Σύμβουλος της Auteco ΑΒΑΞ-KTEO από το 2006 έως σήμερα.

Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος ή Μέλος Διοικ. Συμβουλίων πολλών άλλων θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου ΑΒΑΞ από το 2002 έως σήμερα.

Η αξία των εκατοντάδων έργων πάσης φύσεως και προϋπολογισμού (οδοποιία, οικοδομικά, υδραυλικά, λιμενικά, ειδικά έργα αεροδρομίων, στρατιωτικά έργα, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, έργα φυσικού αερίου, έργα παραχώρησης, έργα Μετρό, ΣΔΙΤ κλπ.) που ως κατασκευαστής υλοποίησε κατά την 55χρονη ως Διπλ. Μηχανικός σταδιοδρομία του σε όλες τις περιοχές της χώρας, ανέρχεται ανηγμένη σε σημερινές τιμές, σε πολλά δισεκατομ. €.

Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ (2006-2013).

Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (2010-2013)

Αντιπρόεδρος του ΣΤΕΑΤ (Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων) (2016-2022)

Πρόεδρος ή Μέλος πολλών επιτροπών, συμβουλίων και ομάδων εργασίας (Υπ. ΥΠΟΜΕ, Δημοσίου, ΤΕΕ, ΙΟΚ κ.α.) από το 1972 έως και το 2023.

Μέλος πολλών Σωματείων, Συνδέσμων και Συλλόγων, επιστημονικών, επαγγελματικών, κοινωνικών, πολιτιστικών κ.α.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός (Δομοστατικός). Εργάζεται στον όμιλο Άβαξ από τον Σεπτέμβριο του 2009. Από τον Αύγουστο του 2014 διατελεί μέλος του ΔΣ της Θυγατρικής ΕΤΕΘ. Α.Ε. Είναι κάτοχος πτυχίου BEng in Civil Engineering από το Πανεπιστήμιο του East London και MSc in Structural Engineering από το Πανεπιστήμιο του Surrey.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Χημικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με MBA στο Production Management και κάτοχος των επαγγελματικών τίτλων, Charter Certified Accountant (FCCA), Certified Internal Auditor (CIA), Certified Data Protection Officer (DPO) (TUV AUSTRIA), Certified IFRS (ACCA- ΣΟΕΛ), Certified IFRS (ICAEW). Το 1984 αρχίζει η σταδιοδρομία της στην Κύπρο σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία για οκτώ έτη, αρχικά ως Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου και αργότερα ως Διευθύντρια Παραγωγής.

Το 1992 συνεχίζει στην Ελλάδα ως Ελεγκτής και Consultant σε Ελεγκτικό Οίκο και το 1996 ως Οικονομική Διευθύντρια σε πιστωτικό ίδρυμα έως το 1998 όπου αναλαμβάνει την Χρηματοοικονομική Διεύθυνση του Ομίλου ΑΒΑΞ. Μεταξύ άλλων, ανέλαβε το έργο της υλοποίησης εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) στο κλάδο κατασκευών, έχει ασχοληθεί λεπτομερώς με την Εταιρική Διακυβέρνηση, τη συγγραφή διαδικασιών, την εφαρμογή συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, την ίδρυση και οργάνωση εταιριών και υποκαταστημάτων του εξωτερικού, την εγκατάσταση συστημάτων κοστολόγησης, την παροχή υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου για το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Το 2008 και για δύο έτη, διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα οργάνωσης της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου σε Δημόσιους Οργανισμούς. Συμμετέχει ως εισηγήτρια, σε σεμινάρια και σε συνέδρια, στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Είναι μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Έργων και Αντιπρόεδρος της επιτροπής ESG της ΑΒΑΞ.

Έχει άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή (ΣΟΕΛ) και άδεια Άσκησης Λογιστικού και Ελεγκτικού Επαγγέλματος Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Εχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος διεθνών ελεγκτικών εταιρειών, διαθέτει μακρά εμπειρία στην ελεγκτική και τις αναδιαρθρώσεις λειτουργικού και χρηματοοικονομικού χαρακτήρα.

Είναι οικονομολόγος πτυχιούχος του London School of Economics, Ορκωτός Ελεγκτής Αγγλίας & Ουαλίας (FCA), μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών‐Λογιστών Ελλάδας (ΣΟΕΛ), διαθέτοντας επίσης την διάκριση του Corporate Finance Qualification του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας. Ένας από τους ιδρυτές και τ. Πρόεδρος/CEO της Deloitte, Ελλάδος, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα το 1982. Μετά την αρχική ενασχόλησή του με το Ελεγκτικό Τμήμα, προχώρησε στην δημιουργία και ανάπτυξη του Συμβουλευτικού Τμήματος (Management Consulting) και του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας. Διετέλεσε ορκωτός ελεγκτής σε διάφορες εταιρείες & τράπεζες και υπεύθυνος σε συμβουλευτικά έργα εταιρικής διακυβέρνησης, οργάνωσης, βελτίωσης διαδικασιών & εσωτερικού ελέγχου και αναδιάρθρωσης εταιρειών. Ενήργησε επίσης σαν σύμβουλος σε πολυάριθμες εξαγορές & συγχωνεύσεις και ήταν υπεύθυνος για περισσότερα από 150 έργα αποτιμήσεων τραπεζών και άλλων εταιρειών. Από το 2016 είναι CEO στη συμβουλευτική του εταιρεία Fukuro Capital Advisors Ltd, με επικέντρωση στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμβουλεύοντας κυρίως επενδυτές του εξωτερικού. Διετέλεσε Πρόεδρος στην εισηγμένη ΑΕΕΑΠ Trastor, στον Alpha TV Κύπρου και τώρα Μέλος του Δ.Σ. της AVAX AE.

Είναι δικηγόρος, Ελληνίδα υπήκοος, με σπουδές στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1988. Κατά τα έτη1988‐1990 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Master από το Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου, Γερμανίας, με αντικείμενο ειδίκευσης το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό, Εταιρικό και Εργατικό Δίκαιο, ενώ η μεταπτυχιακή της διατριβή ήταν στο Εργατικό Δίκαιο και, συγκεκριμένα, συγκριτική μελέτη του δικαίου της απεργίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Από το 1990 είναι δικηγόρος Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο Αστικό, Εταιρικό, Εργατικό και Τραπεζικό Δίκαιο καθώς και το Δίκαιο της Ενέργειας καθώς επίσης, και στην επίλυση διαφορών που άπτονται πολύπλοκων νομικών ζητημάτων σχετικών με όλους τους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Από το έτος 2004 είναι εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Σαραντίτης Δικηγορική Εταιρεία» ενώ από το 1991 μέχρι το 2004 ήταν συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο «Σαραντίτης & Συνεργάτες». Επί σειρά ετών, είναι επικεφαλής του Τμήματος Δικαστικών Αντιδικιών (Dispute Resolution) της δικηγορικής εταιρείας και, ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1999, χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις ιδιωτών και μεγάλων ομίλων. Είναι επικεφαλής του Τμήματος Δικαίου της Ενέργειας της εν λόγω εταιρείας, ενεργώντας ως νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη έργων, ειδικότερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Κατέχει Πτυχίο Bachelor Διοίκησης Επιχειρήσεων & Πολιτικών Επιστημών από το Connecticut College των ΗΠΑ, καθώς και Πτυχίο Ασφαλιστικών Σπουδών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών.

Το 1989 προσλήφθηκε στην AIG στη Νέα Υόρκη, στον Κλάδο Σκαφών & Εμπορευμάτων και παρακολούθησε περιφερειακά συνέδρια. Επέστρεψε στην Ελλάδα και την περίοδο 1993-1998 διορίστηκε Διευθυντής Ομάδας Διαχείρισης Πελατών και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην AIG GREECE ΑΕ -μετονομασθείσα σε Chartis Greece AΕ. Από το 2008 έως το 2019 ήταν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της AIG Greece ΑΕ, και τον Φεβρουάριο του 2019 διορίστηκε Σύμβουλος στο Ελληνικό Υποκατάστημα της AIG EUROPE S.A. Από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ Συμμετοχών ΑΕ.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, καθώς και μέλος του ΔΣ του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αναζήτηση: