20 Μαΐου 2010

Έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους €265 εκ

Η J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης για την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους  €265 εκ και διάρκειας έως 8,5 ετών με όμιλο τραπεζών, με Κύριο Διοργανωτή την Τράπεζα Κύπρου. Μετέχουν επίσης η τράπεζα  EFG Eurobank ως Συνδιοργανωτής, και οι τράπεζες Emporiki, Alpha και Πειραιώς.

To ομολογιακό δάνειο θα καλύψει κυρίως τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες της Εταιρείας τα επόμενα χρόνια για επενδύσεις σε συμβάσεις παραχώρησης, τόσο σε έργα υπό κατασκευή όπως το Μαλιακός-Κλειδί, η Ολυμπία Οδός και η Μαρίνα Λεμεσού, όσο και σε έργα τα οποία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το επόμενο διάστημα, όπως ο Λιμένας Λάρνακος, ενώ μέρος του δανείου θα αναχρηματοδοτήσει παλαιότερα ομολογιακά δάνεια, τα οποία επίσης είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για την χρηματοδότηση συμμετοχών σε έργα παραχώρησης.

Το υπό έκδοση ομολογιακό δάνειο υπογράφηκε σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο δεδομένων των συνθηκών της παγκόσμιας οικονομίας και των ιδιαιτεροτήτων που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η εμπιστοσύνη και η έμπρακτη συμπαράσταση του τραπεζικού συστήματος προς την J&P-ΑΒΑΞ.

Μαρούσι, 20 Μαΐου 2010

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναζήτηση: