Ο σταθμός παραγωγής ρεύματος που υλοποιεί η ΑΒΑΞ στη Ρουμανία, ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα της Ευρώπης
11 Ιουνίου 2024

Ο σταθμός παραγωγής ρεύματος που υλοποιεί η ΑΒΑΞ στη Ρουμανία, ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα της Ευρώπης

Πραγματοποιήθηκε στον σταθμό παραγωγής ρεύματος Μίντια, ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στην Ευρώπη που υλοποιεί ο Όμιλος ΑΒΑΞ στη Ντέβα της Ρουμανίας, παρουσία του Ρουμάνου αναπληρωτή Πρωθυπουργού Μαριάν Νεάκσου, η τελετή άφιξης του 1ου αεριοστροβίλου του εργοστασίου.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν από κοντά ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Κωνσταντίνος Μιτζάλης. Το έργο του MASS MINTIA POWER PLANT είναι συνολικής παραγόμενης ισχύος 1750 MW και ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ενεργειακή επάρκεια της Ρουμανίας, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε ισχύ ενεργειακά έργα που εκτελούνται αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα διαθέτει δύο αεριοστρόβιλους της υψηλότερης τεχνολογικής κλάσης 9000HL και έναν ατμοστρόβιλο από την SIEMENS ENERGY χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Η ανάθεση του έργου στην ΑΒΑΞ από την MASS GLOBAL Energy Romania, σφραγίζει την μακροχρόνια από το 2016 επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρίων, μετά και την ολοκλήρωση δύο μονάδων παραγωγής ρεύματος συνολικής ισχύος 3.150 MW στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Παρούσα στην τελετή ήταν επίσης η Υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών, κυρία Ναταλία Έλενα Ιντοτέρο, ενώ συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναζήτηση: