Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια – η Έκθεση
22 Νοεμβρίου 2021

 Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια – η Έκθεση

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Βιβλίων στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος του ΚΠΙΣΝ από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021, μεταξύ 10:00 και 22:00.

Με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Όμιλος ΆΒΑΞ ανακοινώνει την χορηγία της έκθεσης «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 12 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση είναι βασισμένη στο ομώνυμο αρχιτεκτονικό λεύκωμα του αρχιτέκτονα Μανώλη Αναστασάκη, – αποκλειστικός χορηγός του οποίου ήταν ο Όμιλος ΑΒΑΞ – και περιλαμβάνει την παρουσίαση των 200 κτιρίων του λευκώματος, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της. Πρόκειται για εμβληματικά κτίρια τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητα μας μέσα στην πόλη και για πολλά από αυτά δεν γνωρίζουμε την ιστορία και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο.

Η παρουσίαση των 200 κτιρίων έχει οργανωθεί σε πέντε χρονολογικές περιόδους, βασιζόμενη στην ανάλογη χρονολόγηση της έκδοσης. Επιπλέον, έχει επισκοπηθεί λεπτομερέστερα η κάθε περίοδος, παρουσιάζοντας σε 10 οθόνες την αρχιτεκτονική παραγωγή στην Αθήνα μέσα στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιό της. Το ηχητικό φόντο στο χώρο της έκθεσης διατρέχει την μουσική ιστορία της Αθήνας των τελευταίων 200 χρόνων.

Workshops / Ξεναγήσεις

Το Σάββατο 11/12/2021 στις 11:00 και στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους εισηγητές δυο ωριαία workshops και παρουσιάσεις για παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών. Η δωρεάν κράτηση θέσης και η αποστολή  κωδικού ελεύθερης εισόδου παιδιών στο εργαστήριο γίνεται με αποστολή email στο gradreview@outlook.com.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Citylab, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το περιοδικό grad review, ενώ για την είσοδο στο χώρο θα ισχύουν τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας εκείνης της περιόδου. Το λεύκωμα αποτελεί επίσης και τον κατάλογο της έκθεσης.

 

Αναζήτηση: