Η κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) εξελίσσεται με πλήρη ταχύτητα
15 Οκτωβρίου 2020

Η κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) εξελίσσεται με πλήρη ταχύτητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΒΑΞ, κατασκευάστρια εταιρία του έργου δεσμεύεται για την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού χρονοδιαγράμματος για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου στρατηγικής σημασίας για τις δύο χώρες

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως, η ΑΒΑΞ ανταποκρίθηκε με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, έχοντας σημειώσει εύλογη πρόοδο των εργασιών. Κύριο ενδεικτικό στοιχείο της τρέχουσας επίδοσης αποτελούν οι 48 με 55 συγκολλήσεις αγωγών που επιτυγχάνονται ημερησίως, με μέσο όρο σφαλμάτων μικρότερο του 5%. Ο σημαντικός αυτός ρυθμός, σε συνδυασμό με το χαμηλό αριθμό σφαλμάτων, επιτρέπει την άμεση και γρήγορη πρόοδο όλων των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του έργου.

Ο κ. Γιώργος Τασάκος, Επικεφαλής του Τμήματος Αγωγών και Δικτύων της ΑΒΑΞ, ανέφερε «Από την αρχή της πανδημίας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε όλα τα εργοτάξια μας χωρίς κανένα κρούσμα. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, αποτέλεσμα εντατικής συλλογικής προσπάθειας, σύνθετων υγειονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν καθώς και περισσότερων από 1.150 διαγνωστικών τεστ. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους συμμετείχαν στην ειδική Αξιολόγηση Κινδύνου που πραγματοποιήσαμε αλλά και στην εκπόνηση του σχετικού Σχεδίου Αντιμετώπισης. Παράλληλα, οφείλουμε να σταθούμε και στην προσαρμοστικότητα και την αξιέπαινη στάση ευθύνης που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι μας και οι συνεργάτες μας».

Οι εργασίες του αγωγού επιδρούν σημαντικά στην απασχόληση για την ευρύτερη περιοχή, καθώς έμμεσα ή άμεσα απασχολούνται σε αυτές περισσότεροι από 330 εργαζόμενοι, αριθμός ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί κατά τους επομένους μήνες. Παράλληλα, με στόχο την εξασφάλιση τήρησης των εργασιακών προτύπων που αφορούν τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία, η ΑΒΑΞ από την έναρξη των εργασιών συνεργάζεται με το τοπικό παράρτημα της ΕΥ, για την υποστήριξη όλων των σχετικών διαδικασιών.

Η ΑΒΑΞ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την εργοδότρια ICGB, η οποία τίμησε την ελληνική κατασκευαστική εταιρία με την εμπιστοσύνη της σε αυτό το κρίσιμο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ενεργειακό έργο. Όλες οι πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στον κοινό στόχο του περιορισμού των συνεπειών της πανδημίας στην εξέλιξη του έργου και της εκπόνησης ενός ανανεωμένου, ρεαλιστικού και κοινά αποδεκτού χρονοδιαγράμματος για την επιτυχή ολοκλήρωση της κατασκευής.

Αναζήτηση: